۱۴۰۴ شنبه ۲۲ تير

رویداد آشنایی با رشته علوم انسانی توسط مجتمع آموزشی دانشگاه اصفهان برگزار شد

رویداد آشنایی با رشته های علوم انسانی، با شعار مسیری نو برای ساخت جهانی نو، روز گذشته 20 اردیبهشت ماه، به همت مجتمع مدارس دانشگاه اصفهان در محل تالار صائب دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه، برگزار شد.


این رویداد با مشارکت دانشکده ها و گروه های علوم انسانی دانشگاه اصفهان و با ارائه برنامه هایی چون تجربه نوردی کارآفرینان علوم انسانی، آشنایی با رشته تحصیلی علوم انسانی در مدرسه و دانشگاه، مسیرتحصیلی و آینده شغلی علوم انسانی، آشنایی با مدرسه تخصصی علوم انسانی دانشگاه اصفهان و باحضورکارآفرینان، کارشناسان، استادان دانشگاه ویژه دانش آموزان پایه نهم و خانواده آن ها برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه اصفهان دکتر حسین هرسیج رییس دانشگاه اصفهان در این رویداد به تشریح اهمیت رشته های علوم انسانی پرداخت و اظهار داشت: اگر مقایسه ای بین تمدن غرب و ایران داشته باشیم، می توانیم از تجارب حاصل از گذار این تمدن ها نکات آموزنده و کارآمدی را کسب کنیم.  

وی افزود: در دوران قرون وسطی با پدیده ای تحت عوان انحطاط در جوامع غربی مواجه هستیم که اصطلاحاً دوران تاریکی لقب گرفت که ما شاهد کاهش پیشرفت علمی و انحطاط غرب بودیم و بعد از این دوره تحولاتی رخ می دهد و غرب یک حرکت تفریطی دیگری را شروع می کند و در واقع از افراط به تفریط می رسد.

رییس دانشگاه اصفهان ضمن اشاره به جنگ های صلیبی تصریح نمود: جنگ‌های صلیبی خشونت‌بارترین و خونین‌ترین برخورد اروپای سده میانه با ملت‌های مسلمان و تمدن اسلامی بود که خسارت‌های انسانی و مادی فراوانی به دنبال داشت. در میان مجاهدان متعصب صلیبی، افراد هوشیار و دانایی وجود داشتند که از سرمایه علمی و فرهنگی مسلمانان بهره‌مند شدند.

دکتر هرسیج نقش مهاجرت برای تبادل علمی را بسیار مهم دانست و تصریح نمود: جنگ های صلیبی باعث شد که غربی ها به کشورهای اسلامی مهاجرت و از نزدیک تمدن اسلامی را که در آن زمان در اوج پیشرفت بود را مشاهده کنند و از آن بهره مند شوند.

وی افزود: در حال حاضر، دانشمندان ما نیز باید با هدف مجهز شدن به سلاح علمی به کشورهای پیشرفته مهاجرت کنند و بعد از آموختن علوم روز دنیا برای خدمت به مردم  به کشور خود بازگردند.

دکتر هرسیج ادامه داد: در تفکر غربی در یک مقطع انجیل همه چیز را پوشش می داد و در مقطع بعدی به سمت سکولاریسم حرکت کردند و در واقع از افراط به تفریط رسیدند. در مراحل اولیه پیشرفت های خوبی داشتند ولی مقداری مغرور شدند و پدیده های انسانی و اجتماعی را مانند پدیده های فیزیکی و طبیعی محک زدند و در نهایت مشکلات زیادی را ایجاد کردند که منجر به عقب گرد آن ها شد.

وی افزود: امروزه با کسب تجربه دریافتیم که هرچه درجه توسعه یافتگی یک کشور بالاتر برود، اهمیت علوم اجتماعی بیشتر می شود.ایجاد تفکری که در آن روح و روان انسان ها مورد توجه قرار نگیرد، نتایج جبران ناپذیری برای بشریت ایجاد می کند.

دکتر هرسیج تصریح نمود: در کشوری مانند ایران که بحث ارزش ها مطرح می شود نتیجه گرفتیم که هرجا از ارزش های خود غافل شدیم و راه غربی ها را رفتیم، ضرر کردیم و در واقع ارزش ها را به ضد ارزش تبدیل کردیم.

وی ضمن تاکید بر بومی سازی علوم انسانی تصریح نمود: ما باید علوم اجتماعی و انسانی خود را پرورش دهیم که به صورت مقلدانه نباشد زیرا مبانی تمدن ما با غرب متفاوت است و نباید از آن ها الگو برداری کنیم.

همچنین در این کارگاه، دکتر حامد سعادت پور مدیر مجتمع آموزشی مدارس دانشگاه اصفهان به معرفی مدرسه علوم انسانی دانشگاه اصفهان و اهمیت رشته های علوم انسانی در این مدارس پرداخت و در ادامه  پنل های گفتگوی علمی با سخنرانی جمعی از کارآفرینان، کارشناسان و استادان دانشگاه در حوزه علوم انسانی برگزار شد.

از دیگر برنامه های این رویداد، برگزاری پنل هایی با محوریت پرسش و پاسخ برای والدین وکارگاه آشنایی با رشته ها برای دانش آموزان بود که مورد استقبال قرار گرفت. 

 

 

 
 
 

 

 

تاریخ:
1401/02/21
تعداد بازدید:
744
منبع:
Powered by DorsaPortal